DAH LAMA SANGAT RASANYA TAK UPDATE PASAL MASAK...
HAHA..
dah malas masak la tu.. hehe.. atw secara tepatnya.. dah jarang masak especially masak yg best2.... biasanya masak simple2 je.. utk makan bedua...
okeh lah...
sekarang ni kan tengah hangat fenomena pemanggang ajaib a.k.a pemanggang cap ikan keluaran Menang Glass Wear tu.. heheehe..
soo.. aku pon tak lepaskan peluang nak masak guna pemanggang ajaib nih...
maka.................. hari ni aku nak share ngan korang resepi udang bakar yang telah dicuba beberapa hari lalu.. hehehe...
udang bakar bawang |
RESEPI UDANG BAKAR CHEESE
bahan-bahan :
- beberapa ekor udang yang telah dibersihkan
- sedikit mentega/majerin
- keju mozzarella
- sedikit garam
- sedikit serbuk lada sulah
cara memasak :
mula2 sekali.. udang yang telah dibersihkan tu, belah bahagian belakangnya.........
pada masa yang sama, campurkan keju mozzarella, mentega, garam n lada sulah dalam satu bekas.......
setelah itu, letakkan bahan campuran tersebut pada belahan udang dan dibahagian kaki udang..
kemudian..... bolehlah susun atas pemanggang dan bakar untuk 10-12 minit juga.....
keju akan cepat cair.. jadi kalo biar lama2 nanti hangit plak keju tu...
soo.. agak2 la... bila udang dah keperangan tu maksudnya dah masak la tuh....
~ selamat mencuba.........
udang keju bakar |
No comments:
Post a Comment